Skip to main content

Politika upotrebe kolačića

Da bi se olakšala upotreba našeg sajta, koristimo kolačiće. To su male jedinice podataka koje vaš pretraživač skladišti na hard drajvu vašeg kompjutera, a koje su potrebne za upotrebu našeg sajta. Koristimo kolačiće da bismo bolje razumeli kako se naš sajt koristi i da bismo omogućili lakši pregled sajta.

Kolačići omogućavaju veb sajtu da prepozna Vaš uređaj i željene postavke u cilju poboljšanja Vaše interakcije sa sajtom. Kolačići ne beleže nikakve lične podatke korisnika i ne skladište prepoznatljive podatke. Ako ne želite da primate kolačiće, molimo vas da podesite svoj pretraživač interneta tako da briše sve kolačiće sa hard drajva vašeg kompjutera, blokira sve kolačiće ili vas upozori pre nego što se kolačić uskladišti. Ako ne želite da menjate primenu kolačića, prosto nastavite ka sajtu.

Posetite www.aboutcookies.org za više informacija o kolačićima i kako oni utiču na vas i vaše iskustvo pretraživanja.

Vrste kolačića koje koristimo

Obavezni kolačići

Koristimo obavezne kolačiće za rad osnovnih funkcija našeg veb sajta, tako da možete da ga posetite, krećete po njemu i nesmetano koristite njegove funkcije. Ne zahtevamo Vaš pristanak za primenu ovih kolačića i možete ih sami blokirati na uređaju/pretraživaču. Međutim, bez ovih kolačića, malo je verovatno da će naš sajt raditi onako kako biste očekivali i određene usluge koje možete tražiti, na primer, prijavljivanje na Vaš online nalog, ne mogu biti obezbeđene.

Tamo gde obrađujemo podatke o ličnosti koristeći ove obavezne kolačiće, to činimo na osnovu naših legitimnih interesa da bismo posetiocima obezbedili veb sajt koji će koristiti i promovisati naše poslovanje.

Kolačići za izveštaje o radu

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste veb-sajt, na primer koje stranice najčešće posećuju i da li od veb stranica dobijaju obaveštenja o grešci. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići sakupe su anonimne. Koriste se isključivo sa poboljšanje rada veb sajta.

Korišćenjem našeg veb sajta, saglasni ste da možemo postaviti ove vrste kolačića na vaš uređaj.

Kolačići za funkcionalnost

Ovi kolačići omogućavaju veb sajtu da pamti izbore koje pravite (kao na primer vaše korisničko ime, jezik ili region u kojem se nalazite) i pruži unapređene, personalizovane opcije. Ovi kolačići takođe se mogu koristiti za pamćenje izmena koje ste napravili u pogledu veličine teksta, fontova i drugih delova veb-stranica koje možete podesiti. Takođe se mogu koristiti za pružanje usluga koje ste prethodno tražili, kao na primer komentarisanje bloga. Informacije koje ovi kolačići sakupe su anonimne i ne mogu pratiti vaše pretraživanje drugih sajtova.

Za više detalja, posetite Politiku privatnosti.